van 12 tot 17 jaar

Schooljaar 2019-2020
Voor het volledige schooljaar: €77 / vermindering €53/ Wetterse vrijetijdspas €33
4 lesuren per week

Beeld

algemene opleiding met o.a. tekenen, schilderen, boetseren, knutselen, ruimtelijk, ...

Eénmaal per week op zaterdag van 09.00 tot 12.30
Een brede opleiding waarbij de jongere in aanraking komt met zo veel mogelijk artistieke technieken en visies. Creatieve ontplooiing is prioriteit en wordt inhoudelijk en vormelijk behandeld via een gevarieerd en intensief lessenpakket.
De lessen worden in vier clusters gegeven: waarnemingstekenen, kleurstudie, 3D en keramiek. Vertrekkend vanuit de specifieke bekwaamheden van de leerkrachten wordt gedifferentieerd gewerkt. De jongeren krijgen zo een tweetal weken na elkaar les van dezelfde leerkracht. Voor de data en regeling van de lessen op zaterdag klik hier.
Deze gevarieerde basisopleiding is de ideale voorbereiding voor wie later een vrije professionele artistieke richting wenst uit te gaan.

terug naar boven

Animatiefilm

Eénmaal per week, met keuze uit:
woensdag:
15:30 - 19:00
zaterdag:
09:00 - 12:30

Computer, tablet, tekenstylus, licht, camera, geluid ... Actie!

Dit atelier bruist van de digitale creatieve vibes. Stopmotionfreaks, computerwizards, filmregisseurs, fotografen, Photoshopnerds, klassieke tekentalenten en stille poëten experimenteren en creëren hier met digitale media. We gaan over tot de echte actie! We drijven mee op de nieuwste digitale ontwikkelingen. Beeldschermen en tablets zijn tools om verhalen te vertellen en ideeën tastbaar te maken.

Een goed uitgerust digitaal atelier met diverse opnamestudio’s helpt om jouw digitaal talent vele levels hoger te tillen. We zijn terecht trots op wat we maken en tonen het graag op onze blog : www.animatiefilm.wordpress.com

terug naar boven

Architectuur

Eénmaal per week, op woensdag van 13:30 tot 17:00.

Een algemene opleiding met bijzondere aandacht voor het driedimensionale.
Deze opleiding is geen strikte architectuuropleiding maar verschaft inzicht in vorm en ruimte. Het leren doorgronden van de mens in verhouding tot de omgeving en dit kunnen vertalen op papier of in een driedimensionaal ontwerp, daar gaat het over. Creatieve ontplooiing staat voorop en wordt voornamelijk behandeld vanuit een driedimensionale denkwereld.
Twee lesuren zijn gewijd aan een brede algemene beeldende opleiding met waarnemingstekenen, kleurstudie, druktechnieken, collage en het gebruiken van diverse kunstenaarsmaterialen. De twee overige uren zijn specifiek toegespitst op het driedimensionaal denken en werken. Zo wordt het ruimtelijk gevoel ontwikkeld en de creativiteit gestimuleerd door bijvoorbeeld het maken van maquettes met wegwerpmaterialen, karton of hout. Schaalmodellen van meubels, huizen, torens of bruggen brengen inzicht in perspectief en verhouding.
Er wordt heel vrij gewerkt maar met veel aandacht voor schaal en verhouding, materie en textuur, accuraatheid, netheid en een strikte afwerking.
Deze basisopleiding is de ideale voorbereiding voor wie later een professionele artistieke richting uitgaat waar inzicht in ruimtelijke verhoudingen centraal staan: productdesign, juweelontwerpen, meubelontwerpen, binnenhuis, architectuur, tuinontwerpen, …

terug naar boven

Inschrijven bij de volwassenen kan vanaf 16 jaar

in de kunstacademie Wetteren

Schoolstraat 23
9230 Wetteren

Ook wie zestien of zeventien is kan inschrijven in de optie Cross-over, Fotokunst, Keramiek, Schilderkunst, Tekenkunst, Film & Animatie. Voorwaarde is dat je tweemaal per week komt. Voor het volledige schooljaar 2019-2020 betaal je als zestien- of zeventienjarige 77 euro (of 53 euro met vermindering)

terug naar boven

Algemene info

De jongeren zijn verzekerd, op weg van en naar de academie en tijdens de les, ook als die op een andere plaats doorgaat.
Verwittig a.u.b. als uw zoon of dochter niet aanwezig kan zijn of de klas vroeger moet verlaten. Tijdens de lessen of de pauze de academie verlaten is op eigen verantwoordelijkheid!
Alle jongeren brengen hun eigen basismateriaal mee: potlood, kleurpotloden, schaartje, papierlijm, vod. Voor speciale materialen zoals papier en klei zorgen wij. Deze zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

terug naar boven