Lysandre Begijn – Ruben Vandeghinste
Naar een nieuwe schilderkunst

Tentoonstelling van dinsdag 18 april tot zaterdag 13 mei 2017

Receptie woensdag 19 april 2017 om 20 uur
Toespraak door Fritz Van Damme, directeur van de Kunstacademie

KUNSTacademie Wetteren, afdeling Beeldende Kunsten. Schoolstraat 23, 9230 Wetteren
ma 13:30-22:00u / di 13:30-18:00u /wo 13:30-22:00u / za 9:00-12:30u (gesloten op maandag 1 mei 2017)

Naar een nieuwe Schilderkunst

De titel van deze tentoonstelling is tweeledig. In de eerste plaats worden de nieuwe leerkrachten die vanaf 1 september ‘17 les zullen geven in het atelier schilderkunst voorgesteld. Anderzijds is het een stap naar een nieuwe schilderkunst met een 21e-eeuwse visie.

Op het einde van het schooljaar gaat Ivan De Smaele, leerkracht schilderkunst, met pensioen. Hij zal vervangen worden door Lysandre Begijn en Ruben Vandeghinste, vertrouwde gezichten in de academie met heel wat jaren ervaring.

Lysandre Begijn geeft les aan kinderen en jongeren. Bij de volwassenen is ze leerkracht Kunstexploratie. Ze zorgt ook voor het pedagogisch aanbod Muzische Vorming waarbij ze wekelijks (samen met collega Jan De Kegel) klassen uit het basisonderwijs ontvangt.

Ruben Vandeghinste is leerkracht bij de kinderen en jongeren en geeft daarnaast Schilderkunst en Beeldhouwkunst aan het kunstsecundair instituut ‘Kunst en Creatie’ te Kortrijk.

Vanaf 1 september zal Lysandre lesgeven op woensdagavond, Ruben op zaterdagvoormiddag. Frank Dobbelaere blijft op maandag en dinsdag. Beide kunstenaars brengen een selectie van hun recent schilderwerk.

Naar de website van Lysandre Begijn

terug naar boven